hren

Kontakt informacije:

mob: +385 (0)99 305 3646

FB: www.facebook.com/JasoSuites

Uvala Ženka i otok Vis

Apartmani Jašo smješteni su u mirnom okruženju uvale Ženka, prvi red uz more. Okruženi smo čistim, otvorenim morem - s jedne strane, i šumom autohtonog viškog bilja i niskog raslinja - s druge strane, što u svojoj ukupnosti doprinosi Vašoj potpunoj relaksaciji.

 

Ženka je pitoreskna uvala s prekrasnim pogledom na otvoreno more, udaljena otprilike 11 km od grada Visa. Pred kućom se nalaze sike s kojih se može ući izravno u more, a za one manje hrabre na nekih pedesetak metara desno uz obalu nalazi se malena šljunčana plaža.


Najbliža pješčana plaža nalazi se u uvali Milna koja je udaljena desetak minuta hoda ili par minuta vožnje autom. Ali svakako je uputno obići i druge znamenite plaže diljem otoka kao što su Stiniva, Srebrna, Stončica, Smokova, Grandovac


Otok Vis svakako je i poželjna gastronomska destinacija, obiluje takozvanim konobama u kojima u opuštenoj, gotovo obiteljskoj atmosferi možete okusiti razne specijalitete dalmatinske kuhinje. Najbliža konoba udaljena je nekih 3 km od naših apartmana.

Sve navedeno čini apartmane Jašo idealnom bazom za Vaš ljetni odmor!

 

Napomene:

Važno je imati na umu da uvala Ženka nije povezana javnim prijevozom, stoga planirajte dolazak vlastitim vozilom ili dogovorite najam istog u Visu.

 

U uvali Ženka ne postoje dućani, ali nabavka svakodnevnih namirnica funkcionira na vrlo originalan način. Naime, svako jutro pred kuću stiže kombi koji prodaje kruh i peciva za doručak, a tri puta tjedno stiže kombi koji prodaje svježe voće i povrće.

Za onu veću i raznovrsniju kupovinu ipak ćete se morati vašim automobilom odvesti do Visa.
 

Vis